Problem template is_preview=on&template

Giuseppe-_70
7 Posts
Giuseppe-_70 posted this 10 August 2016

Hi, google sees the url of my site with this code, why? How to solve this problem?
http://www.xxxxxxxxx.it/xxxxx.html?is_preview=on&template=cs02

Please it is urgent!
Best regards
Giuseppe

Hi, google sees the url of my site with this code, why? How to solve this problem? http://www.xxxxxxxxx.it/xxxxx.html?is_preview=on&template=cs02 Please it is urgent! Best regards Giuseppe
Vote to pay developers attention to this features or issue.
33 Comments
Order By: Standard | Newest
Denis L.
42 Posts
Denis L. posted this 6 days ago

Finally! Thanks for that!
Hope it's gonna be pushed out soon...

Please advise us here when the fix is released so we can know when to re-open our projects and correct this.

Finally! Thanks for that! Hope it's gonna be pushed out soon... Please advise us here when the fix is released so we can know when to re-open our projects and correct this.

Last edited 6 days ago by Denis L.

Giuseppe-_70
7 Posts
Giuseppe-_70 posted this 1 weeks ago

Grazie

Grazie
DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 1 weeks ago

Thank you

Thank you
Paul T
25 Posts
Paul T posted this 1 weeks ago

Excellent thank you!

Excellent thank you!
Support Team
Support Team posted this 1 weeks ago

Hi,

Sorry for the delay. Issue with the preview suffix in the links is fixed on our end. We need some more time to complete the testing phase and after that the update will be released.

Sincerely,
Hella

Hi, Sorry for the delay. Issue with the preview suffix in the links is fixed on our end. We need some more time to complete the testing phase and after that the update will be released. Sincerely, Hella
Paul T
25 Posts
Paul T posted this 2 weeks ago

Themler support has now replied on the other thread

Themler support has now replied on the other thread
kheidemann
36 Posts
kheidemann posted this 2 weeks ago

Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat.

Good idea Dave. If for some reason Themler can't afford to provide timely support, perhaps they could charge a fee for a premium support option for those of us who can't afford to wait several days for simple fixes.

> Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat. Good idea Dave. If for some reason Themler can't afford to provide timely support, perhaps they could charge a fee for a premium support option for those of us who can't afford to wait several days for simple fixes.
Paul T
25 Posts
Paul T posted this 2 weeks ago

This is the same problem that is mentioned in this thread:
https://answers.themler.com/questions/124389/when-i-edit-template-in-themler-all-my-links-get-template-festivalvendeev21-is_preview-on-added-every-time?page=1

As of 15 June 2017 there is no solution provided on that thread either.

This is the same problem that is mentioned in this thread: https://answers.themler.com/questions/124389/when-i-edit-template-in-themler-all-my-links-get-template-festivalvendeev21-is_preview-on-added-every-time?page=1 As of 15 June 2017 there is no solution provided on that thread either.
DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 2 weeks ago

Exactly

Exactly
Denis L.
42 Posts
Denis L. posted this 2 weeks ago

Same here! Sigh!

Other then that, are the Themler Devs ignoring us and/or that bug?!

I remember a year or two ago, in previous versions this URL destroying bug was not there. How is it so hard for them to remove that stupid template preview thing in URLs?! Don't they know it's a website destroyer on SEO side?! Such a quality product that's gonna take a plunge downhill if that stupid bug isn't fixed.

As paying customer, we're all entitle to a fix ASAP on this major bug that has been sitting around for way to long.

Come on Themler Devs, do something about it... it should be priority #1 before adding some new stuff.

Please acknowledge our demand here... we're not asking for fancy gadgets, we're asking you to fix your product so our sites SEO can stop being destroyed.

Same here! Sigh! Other then that, **are the Themler Devs ignoring us and/or that bug?!** I remember a year or two ago, in previous versions this URL destroying bug was not there. How is it so hard for them to remove that stupid template preview thing in URLs?! Don't they know it's a website destroyer on SEO side?! Such a quality product that's gonna take a plunge downhill if that stupid bug isn't fixed. As paying customer, we're all entitle to a fix ASAP on this major bug that has been sitting around for way to long. Come on Themler Devs, do something about it... it should be priority #1 before adding some new stuff. Please acknowledge our demand here... we're not asking for fancy gadgets, we're asking you to fix your product so our sites SEO can stop being destroyed.
DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 2 weeks ago

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
RewriteRule ^.*$  - [R=404,L]

or

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
    RewriteRule ^.*$  - [R=410,L]

Unfortunately on my site these don't seem to work. Both of these just render the page with no styles.

> RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on > RewriteRule ^.*$ - [R=404,L] > or > > > RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on > RewriteRule ^.*$ - [R=410,L] Unfortunately on my site these don't seem to work. Both of these just render the page with no styles.
DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 2 weeks ago

Not to mention my domain authority went from 24 to 19 around the same time. These are serious bugs and must be address asap.

Not to mention my domain authority went from 24 to 19 around the same time. These are serious bugs and must be address asap.
DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 2 weeks ago

This is interesting because they are all 200 response codes so Google thinks they are still there. They will technically always be there until you switch templates I suppose. So yes the .htacess fix with the 404 would be the fastest way to get rid of them out of Google's index. Still a massive pain to manage in GSC once they are all errors to fix.

Here's my timeline. I added a few pages, maybe 10 after the site got indexed 1/1/17 but look at this chart. 2/19-2/26 is when the error started.

2017-06-10-155837.jpg

This is interesting because they are all 200 response codes so Google thinks they are still there. They will technically always be there until you switch templates I suppose. So yes the .htacess fix with the 404 would be the fastest way to get rid of them out of Google's index. Still a massive pain to manage in GSC once they are all errors to fix. Here's my timeline. I added a few pages, maybe 10 after the site got indexed 1/1/17 but look at this chart. 2/19-2/26 is when the error started. !2017-06-10-155837.jpg!
Denis L.
42 Posts
Denis L. posted this 2 weeks ago

Is this a rewrite condition to add in the .htaccess that gets rid of this pesky preview URL destroyer?
And if yes, I presume that we must replace the "you" by our template name?

If that is the case and it works, thanks for the info linuxoid...

And to Themler devs, please wake up and fix it within Themler! This is an important bug that has been sitting around for way to long!

Is this a rewrite condition to add in the .htaccess that gets rid of this pesky preview URL destroyer? And if yes, I presume that we must replace the "you" by our template name? If that is the case and it works, thanks for the info linuxoid... And to Themler devs, please wake up and fix it within Themler! This is an important bug that has been sitting around for way to long!
linuxoid
8 Posts
linuxoid posted this 3 weeks ago

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again.

One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster.

We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this.

Very disconcerting.

Thank you

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
RewriteRule ^.*$  - [R=404,L]

or

RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on
    RewriteRule ^.*$  - [R=410,L]

> Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again. > > One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster. > > We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this. > > Very disconcerting. > > Thank you RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on RewriteRule ^.*$ - [R=404,L] or RewriteCond %{QUERY_STRING} template=you&is_preview=on RewriteRule ^.*$ - [R=410,L]

Last edited 3 weeks ago by linuxoid

DaveOzric
485 Posts
Is Solution
DaveOzric posted this 3 weeks ago

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again.

One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster.

We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this.

Very disconcerting.

Thank you

Hi, are you seriously going to leave this bug in the software for months and months. I just tested my site after thinking it was fixed and now my entire site is doubled again. One link with this preview on turns the entire site into a second duplicate site because the next place the spider goes after crawling the preview on link makes the entire site have this on every single link. It's a disaster. We would appreciate some bug fixes in a week or so after finding major bugs like this. Very disconcerting. Thank you
Giuseppe-_70
7 Posts
Giuseppe-_70 posted this 4 weeks ago

Because of this problem I had a downgrade of the site losing many positions. Seo has suffered a lot of damage! Please solve it!

Because of this problem I had a downgrade of the site losing many positions. Seo has suffered a lot of damage! Please solve it!
Denis L.
42 Posts
Denis L. posted this 4 weeks ago

This link bug is ridiculous and very annoying... every time I open a template with links, I must edit the HTML source of all of them before saving and closing. I don't even see why Themler would force break all hyperlinks like this.

And Themler Devs, you've known about this bug for quite some time... what are you waiting to fix it?! This is rather important, it destroys SEO. For a paid product, it should've been fixed a long time ago.

This link bug is ridiculous and very annoying... every time I open a template with links, I must edit the HTML source of all of them before saving and closing. I don't even see why Themler would force break all hyperlinks like this. And Themler Devs, you've known about this bug for quite some time... what are you waiting to fix it?! This is rather important, it destroys SEO. For a paid product, it should've been fixed a long time ago.

Last edited 4 weeks ago by Denis L.

DaveOzric
485 Posts
DaveOzric posted this 4 weeks ago

Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat.

Sure would be nice to get some bug fixes stat. I am using this for my business. I know I would pay more to get faster turnaround for bug fixes in a heartbeat.
Denis L.
42 Posts
Denis L. posted this 4 weeks ago

Please let us know here when you have a solution and/or a fix because I to have this problem. When ever I make a link in text or HTML control, I get this ?template=... preview URL modification in my Joomla templates

Please let us know here when you have a solution and/or a fix because I to have this problem. When ever I make a link in text or HTML control, I get this ?template=... preview URL modification in my Joomla templates
You must log in or register to leave comments